رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، گفت: ایران دانش بنیان، هوشمند، نوآور و برآمده از خرد جمعی و با حکمرانی دانش بنیان، یکی از مبانی جهش های تحول آفرین برای پیشرفت ایران آینده است.
 
 
 

به گزارش روابط عمومی اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران(IRICTU  )بابک نگاهداری، در مراسم اختتامیه رویداد ملی نوآیند(۲)؛ که به همت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در مورد آماده سازی و توانمندی نخبگان برای حکمرانی ایران آینده برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی از چهل سال نخست خود با تمام بحران‌ها و خطراتش به سلامت عبور کرد و با موفقیت از گرفتاری‌های دردها و غم های متعدد دست و پنجه نرم کرده است،حال با جامعه جوان و پنجره فرصت جمعیتی در ابتدای گامی جدید قرار دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تصویرسازی از آینده در شرایطی که مردم گرفتار مصائب اقتصادی و نوسانات متعدد هستند بدون توجه به ظرائف آن مانند خیال پردازی کودکانه است، یادآور شد: شروع گام دوم ایران اسلامی همزمان با آغاز قرن ۱۵ هجری شمسی، موعدی منحصر به فرد خواهد بود و می تواند نوید بخش تصویرهای شوق انگیز و ایده آفرین و تازه شدن احساسات و اراده های اجتماعی برای تغییر ایران، آینده باشد. البته که آن سوی دیگری نیز وجود دارد و ما هم اکنون در یک نقطه عطف آیندگی قرار داریم. این تصویر شوق افزا وایده بخش اکسیر جان بخشی است که جامعه ایران امروز به شدت عطشناک آن است. تصویر سازی از آینده در شرایطی که مردم گرفتار مصائب اقتصادی و نوسانات متعدد هستند بدون توجه به ظرائف آن مانند خیال پردازی کودکانه می ماند که با بدنه جامعه ارتباط برقرار نخواهد کرد.

تصویرسازی از ایران اهمیت دارد

وی در ادامه تاکید کرد: تصویر پردازی برای ایران آینده در شرایط فعلی یک ضرورت ملی است، القاء بی آیندگی در جامعه، عدم اشتراک گذاری رویای ایران، آینده از سوی نخبگان برای جامعه، نبود طرح کلان برای ایران آینده، گم شدن در تصویرهای ساخته شده بدخواهان ایران، قرارگیری در وضعیت تناقض آمیز، بیم و امید نسبت به آینده از جمله شرایطی است که این تصویری سازی را مهمتر می نماید.

ایران را با ظرافت‌های خود ترسیم کنیم

نگاهداری با بیان اینکه تغییرات مبتنی بر اراده مدیران، خواسته عمومی نیست بلکه متاثر از شرایط جامعه است، یادآور شد: ممکن است شرایط تلخ اما میوه‌های شیرینی داشته باشد، پیشرفت کشور در تغییرات است، دریچه مدیریت منابع محور در حال بسته شدن و دریچه مدیریت بهره ورانه به ناچار هم کم شده و به علت محدودیت منابع رو به گشوده شدن است. جمعیت جوان، کیفیت منابع است نه روحیه جهادی، پیوندهای عمیق اجتماعی و جایگاه خانواده، موقعیت ژئوپلتیک، ظرفیت های سرزمینی گسترده، جمعیت و بازار مصرف داخلی و منطقه ای، شکاف بهره وری و جهش اقتصادی نیز نشان از امکان تحقق چشم انداز های مطلوب دارد.

وی در ادامه تاکید کرد: ایران در آینده نیازمند به سطح پیشرفته تری از ایده حکمرانی است باید از مدیریت پروژه ای با تکیه بر مزیت‌های سخت افزاری تخصیص منابع فراوان و خروجی محوری با نگاه زیست بومی به حکمرانی با تکیه بر مزیت‌های نرم افزار و ناظر به فرآیند و چگونگی پیشرفت چرخش پیدا کنیم.

از ظرفیت مردم در حل مشکلات بهره بگیریم

نگاهداری در اختتامیه این مراسم با بیان اینکه تکثیر نوآوری اجتماعی و مردم پایگی حکمرانی مردم پایه باید عملیاتی و نهادینه شود، اظهار داشت:  در این تصویر عاملیت پیشرفت از آن مردم است رویکرد مردم پایگی به معنای تکثیر و تقویت بازیگران و نهادهای مردمی متنوع و مواجهه غیر متمرکز، گسترده و فعال ساز جریان‌های آنها در جهت حل مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور است. در این مسیر باید در ابتدا زیرساخت ارتباطات اجتماعی حاکمیت را توسعه داده و برای واگذاری امور به مردم دست به دامان نوآوری شد، حکمرانی ایران در آینده به جای تلاش بر حل مشکلات در توسعه باید تلاش خود را صرف راه حل‌های اجتماعی خارج از دولت و اجتماعی سازی  مسائل کلان کشور تمرکز کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مشی بهره وری اجتماعی به عنوان سومین چرخش تحول آفرین و دستیابی به ایران شاداب و پویا حرکت از مدیریت منبع محور به مدیریت بهره ورانه باید در دستور کار قرار گیرد. در نگرش سنتی به مفهوم بهره وری یا ارزیابی روابط و شبکه اجتماعی موجود نادیده گرفته می شود. بهره وری اجتماعی به معنای  انجام کار آمد تعاملات اجتماعی و مدیریت روابط اجتماعی و فعالیت اجتماعی مشارکتی است.

ایران دانش بنیان هوشمند و نوآور و برآمده از خرد جمعی است

نگاهداری ادامه داد: ایران دانش بنیان هوشمند و نوآور و برآمده از خرد جمعی و در یک حکام حکمرانی دانش بنیان یکی دیگر از مبانی جهش های تحول آفرین برای پیشرفت ایران آینده است. حکمرانی که به تعبیری درون زا و برون نگر است با ارتقاء قدرت مردم از طریق مرجعیت علمی و ایجاد ارتباطات بین الملل برد برد است. چالش های بزرگ بخش جدایی ناپذیر از حرکت ملتی است که آرمانی بزرگ و مغناطیسی دارد و مورد تزاحم کشورهای زیاده خواهی است.

تاب آوری اجتماعی و اقتصادی ایران باید افزایش یابد

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تاب آوری اجتماعی، اقتصادی و دستیابی به ایرانی پابرجا ضرورتی دیگری است، اظهار داشت:  تاب آوری اجتماعی، اقتصادی و دستیابی به ایرانی پابرجا ضرورتی دیگری است که در آینده سازی ایران باید مد نظر قرار گیرد. افزایش و شدت رویدادهای بنیان بر افکن مانند تغییرات اقلیمی، جنگ های منطقه ای ائتلاف های غیر قابل پیش بینی، تغییرات شتابان فناوری های پیشرفته و اختلالات اقتصادی ، تاب آوری و پا بر جایی را به یک الزام راهبردی برای ایران تبدیل کرده است. بنابراین ضروری است در زیر ساخت های اجتماعی، اداری،اقتصادی و رفاهی سرمایه گذاری شده تا ظرفیت جامعه برای مقاومت در برابر حوادث بنیاد برافکن افزایش یابد.

فرصت سوزی در عرصه بین المللی بسیار هزینه زا است

نگاهداری با تاکید بر اینکه فرصت سوزی در عرصه بین المللی بسیار هزینه زا است، گفت: در تصویر ایران آینده باید به ایران بزرگ ایران منطقه ای، ایران فرهنگی و تمدن ایران بین المللی اندیشید، ایران را در مرز جغرافیایی فعلی محدود نکرد. فرصت سوزی در عرصه بین المللی بسیار هزینه زا است، تمدن نوین ایرانی- اسلامی در مرزهای ایران سیاسی نمی‌تواند رخ دهد بلکه باید ایران را در ایران بزرگ فرهنگی دید، کشورهای جهان باید ایران را بزرگ و غیر قابل صرفنظر ببینند. ایران آینده ظرفیت تبدیل شدن به چهار راه حمل و نقل منطقه ای و بین المللی، مرکز تبادلات علم و فناوری و نوآوری در منطقه و تامین کننده است و انرژی را داراست. باید شریک اقتصادی کشورها و قدرت‌های منطقه شویم به نحوی که منافع آنها به اقتصاد ایران گره بخورد و ایران به مرکز تجارت منطقه تبدیل شود.

بُردارهای پیشرفت کشور با ظرفیت نخبگان تقویت کنید

وی در ادامه تاکید کرد: پیاده سازی موثر تصویر ایران آینده مهم تر از طراحی آن است تعریف را برای بازی‌ها و پروژههای بزرگ ملی دارند که برای تقویت خودباوری ملی و ایجاد تصویر سروسامان گیری مجدد در سطح ملی و جهت دادن به بخش‌های مردمی و شرکت‌های خصوصی و جذب و بکارگیری نخبگان موثر است و بُردارهای پیشرفت کشور را هم راستا و هم افزا خواهد کرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تعریف سلسله اقدامات معنادار از طریق موفقیت‌های کوچک و بزرگ متعدد به یکدیگر در یک فرایند متوالی طراحی و اجرا و رسانه‌ای کردن آن می‌تواند نقش آفرین باشد، گفت: کشف و اتصال رهبران اجتماعی روایتگران حرفه‌ای پیشرفت ایران که نقش اراده‌ها و اتصال پراکندگی‌ها ایجاد تمرکز و شوق، هیجان ملی برای پیشرفت را بر عهده دارند لازم و ضروریست تا با ایجاد نهضت تجربه نگاری از توفیقات کشور و روایت سازی منسجم و هوشمندانه از ابر پروژه‌های اقتدار آفرین جمهوری اسلامی ایران شوق در جامعه و تغییر ادراک مردم از واقعیت میدان را سبب شوند.

نگاهداری در پایان خاطر نشان کرد: توجه به الزامات و پیش نیازهای تصویربرداری ایران آینده نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است توسعه غرور ملی و آرمان ملی که ضامن تحرک هر ملتی است،انتظار فعال و آماده شدن برای آینده با ایجاد نهادهای ذیربط در مجلس و دولت ایجاد بینش واحد و درک اجتماعی مشترک در بین مردم نسبت به آینده ایران دیده بانی مسیر حرکت، مدیریت چرخش حکمرانی بین نیروهای دهه ۵۰، ۶۰  و دهه۷۰ به بعد و برندسازی ملی برای ارتقاء توان رقابتی کشور لازم و ضروری می‌نماید.

انتهای پیام

 

پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست